NYÍLT NAP
(Szeged, 2012. október 6.)

 

2012. október 6-án nyílt napot tartottunk Szegeden, a Bérkert utcai Rendházunkban.

Vegyes korosztályú és nemzetiségű ismerőseink, barátaink jöttek el hozzánk. Jó alkalom volt ez arra, hogy Kongregációnkat megismertessük a résztvevőkkel. Képvetítéssel kísért beszámolónk még közelebb hozta rendünk életét és nemzetközi tevékenységi körét az érdeklődőkhöz.  Meséltünk az alapítóinkról, Jordan atyáról és Mária anyáról, mint olyanokról, akik azt tartották apostoli küldetésüknek, hogy minden néppel és nemzettel megismertessék az Üdvözítőt, Jézus Krisztust.  Beszélgettünk arról: mi motiválta őket arra, hogy egy ilyen missziós kongregációt alapítson, megértve az idő jeleit.

Ebédünket is közösen készítettünk el. Azt szerettük volna, hogy megjelenjenek az asztalon a különböző nemzetek ízei: magyar, lengyel és indiai. Vendégeink maguk is hozzájárultak az agapéhoz, ki munkájával, ki készen hozott ételekkel.

Ebéd után két külön csoportban - magyarul és angolul - elmélkedtünk személyes missziónkról, a földi életünkben betöltendő küldetésünkről: mire hív minket az Isten. Volt lehetőség csendes egyéni imádságra is. Utána megosztottuk a tapasztalatinkat: hogyan éltük meg ezt a napot, mit kaptunk az imádságban, mire indított minket Isten? 

Zárásként a Kalkuttai Teréz-templomban vettünk részt szentmisén.

Hálát adunk Istennek az együtt töltött időért, az emberekért, akikkel együtt lehettünk, és a nap lelki gyümölcseiért.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kezdőlap