Kápolnaszentelés az új tartományi központunkban

 

 

2009. december 8-án Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke Budapesten felszentelte az új tartományi központunk kápolnáját.

 

Theresinha Rasera nővér, rendünk általános főnöknője és helyettese Edith Bramberger nővér is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, Rómából érkeztek erre a fontos eseményre. Velünk ünnepeltek a szomszédos tartományok képviselői, nővérek Ausztriából, Németországból, Lengyelországból, Dél-Tirolból, valamint a magyarországi Szalvatoriánus Atyák közül is néhányan.

 

Irmtraud Forster nővér, a Magyar Tartomány vezetője ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki azon nővéreknek, akik egészen a kezdetektől fogva gazdagon megáldott munkát végeztek Magyarországon az emberekkel  és az emberek között. Külön öröm, hogy nővéreinknek a hosszú elnyomás ellenére is sikerült a szalvátor lelkiséget megőrizniük. A rendszerváltás után az akkori tartományi vezetőség sokat tett azért, hogy az államtól elvett ingatlanjainkat visszakapjuk, illetve kárpótlásban részesüljünk.  Így vált anyagilag lehetségessé, hogy ezt az új tartományi központot létrehozzuk. Az új központunk adottságai lehetővé teszik, hogy közel legyünk a körülöttünk élő emberekhez, hiszen egy többlakásos társasházban élünk a Bosnyák tér közelében.

 

Kápolnánk művészi koncepcióját osztrák rendtársunk Heidrun Bauer nővér készítette. Középpontjában az Üdvözítőnket ábrázoló ikon mögötti tabernákulum áll.  A kápolna egyszerű, igényes stílusa segít elmélyülni  Urunk jelenlétében, Aki életünk középpontja és forrása.

 

A kápolnáról további információ...

Kezdőlap
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kezdőlap